Jdi na obsah Jdi na menu

Imunita a Shake Qi

30. 3. 2020

Je to hloupá otázka, když se ptám, jak silnou imunitu máte. Málokdo z nás to ví. Ale jistě to můžeme tušit, když se poohlédneme třeba 10 let zpět, zda jsme měli nějaké virové onemocnění. Třeba chřipku. Nepočítáme do toho rýmu, která se nám spustí třeba když jdeme kolem zahrady. To je alergie a to nemusí znamenat, že jinak moje imunita není dobrá. 

Tak třeba Jarda Dušek, kterého mnozí znají jako herce z divadla Kampa a také z filmů, tak ten říká, že od roku 1999 nebyl nemocný a nebral žádné prášky. To by znamenalo, že on může říci, že jeho imunita je dosti silná a že by se jeho tělo každému koronaviru ubránilo. Je možné, že již tento virus měl již v těle, jeho imunitní systém, to zaregistroval, ihned ho nechal svými žravými buňkami zlikvidovat, ty pak poslaly informaci o složení viru, který zkonzumovaly do obranné centrály a tím již imunitní systém Jardy Duška by byl vyzbrojen proti dalšímu útoku a mohl by se tedy Jaroslav vrátí zpět do divadla, akorát by ale musel hrát před prázdným hledištěm a posílat představení na youtube, jak to ostatně dělá i když není karanténa. Poslední představení mu stáhli z Youtube, protože tam asi něco řekli, co se někomu nelíbilo. 

Ale nechci psát o divadle, chci lidem udělat naději, že zatím to nevypadá tak špatně a je možné, že virus nás brzy opustí, protože se nebude moct již u nás rozmnožovat. Čím více lidí, kteří mají silnou zdravou imunitu,  do sebe dostane virus SARS cov2 a bude již proti němu imunní, tím dříve to přestane virus bavit a raději se vydá jinam za přežitím. Jak vědci tvrdí, není tak infekční jako třeba virus spalniček, prý jeho nakažlivost je až 5x menší, což by znamenalo, že kdybychom se chovali uvědoměle, tak bychom se neměli tak snadno nakazit. Navíc, kdybychom měli dobrou imunitu, tak by tento virus pro nás neměl být nebezpečný, protože on začíná již působit v hrtanu a než dojde do plic, tak už by ho měly naše obranné buňky sežrat. Kdyby byl náboj moc silný, pak tyto buňky zalarmují pomoc, která zase zalarmuje jiné buňky, které pak viry obklíčí a připraví tak, aby je žravé buňky mohly přeci jenom sežrat a strávit. No a když ani to nepomůže a viru se podaří prokousnout se do naší buňky v plicích, kde se chce rozmnožit, pak jsou na řadě profesionální zabijáci, kteří nakonec musí naší buňku zabít, aby se virus v ní nemohl rozmnožit a nemohl se dostat pak ve větším počtu ven z buňky maskován buněčnou blánou, aby ho naše obrana jen tak neviděla. To je stádium, které je pak nebezpečné a k němu dochází, když náš imunitní systém je oslaben buď nějakou chronickou nemocí nebo zrovna proděláváme chřipku, nebo máme jiné problémy jako cukrovku nebo vysoký tlak, nebo velké množství útrobního tuku atd. atd. 

Dojde-li to takto daleko, pak nezbývá než doufat na to, že náš imunitní systém zmobilizuje všechny mu dostupné sily a postřílí všechny napadené buňky a zničí i maskované viry, aby již nemohly napadnout další zdravé buňky. Bohužel nemáme žádný lék, který by takto mohlo působit, jako náš imunitní systém. Ani očkování, které starší lidé dostávají proti chřipce nemá tu sílu, jakou by měl zdravý imunitní systém v těle. Je ale pravdou, že mnohý starší člověk má již od přírody slabší imunitu, která stále slábne, aby člověk mohl nakonec zemřít. Bohužel, když mluvím o starších lidech, mám na mysli ty nad 90, protože my se můžeme dožívat teoreticky ve zdraví i 130 let a více, kdybychom žili v optimálních podmínkách. To samozřejmě momentálně asi nikde na světě jen tak nejde. Naše planeta je již tak znečištěna a zamořena, že ať chceme či nechceme, dostává se nám do těla sem tam nějaký ten toxin, který nám škodí. 

Budeme-li ale posilovat naši imunitu každý den, tak ušetříme nejen za léky, ale ušetříme čas, který bychom jinak strávili v čekárně u lékaře a navíc si nebudeme tak masivně krátit délku života, která nám byla dána do vínku. Lidé si stále chtějí prodlužovat život, ale spíše by si ho neměli zkracovat. Jak si chcete prodloužit život, který jste si zkrátili? Člověk maximálně může zastavit zkracování své, jemu dané, délky života. Dostal-li do vínku 150 let, což není opravdu nemožné, tak pochybuji, že by se mu podařilo prodloužit si život na 160 let. To, že umírá většina pod stoletou hranicí je proto, protože nežijeme tak, jak bychom mohli žít. Že 100 let není nic zvláštního nám dokázala i výstava v roce 2018 na náměstí Václava Havla, kde byly vystaveny fotografie stoletých a bylo jich tam opravdu dost. A to Praha a Česká republika nepatří k těm oblastem, kde se lidé dožívají vysokého věku. 

Každý vědec, je-li upřímný, musí potvrdit, že toho, co je schopen náš imunitní systém, není schopná žádná očkovací látka. 

Někdo namítne, že na španělskou chřipku zemřely miliony lidí a také pak na ebolu jich zemřelo dost a kdyby nebylo očkování proti neštovicím, jistě by umírali lidé stále na toto onemocnění. Ano, námitka by byla správná, ale jestliže je viděna pouze z jednoho úhlu pohledu. Proč umírali lidé ve věku 20 - 40 let na španělskou chřipku? Proč se nakonec virus vytratil až do doby, než ho v roce 1997 opět znovu uměle vyrobila lidská ruka? Po válce byli lidé tak zničeni, že jejich imunitní systém byl zdevastován. Proto bylo tolik mrtvých, lidé byli oslabeni. Ale přesto se viru nepodařilo zničit lidstvo, ale bohužel se mu nepodařilo ani to, aby si lidé něco uvědomili. Aby se zamysleli, zda válka byla přínosem pro lidstvo, kdo co ztratil a kdo co získal. Získal nějaký pěšák něco tím, že byla válka? Lidé se otřepali i po španělské chřipce a začali "žít naplno" než přišla světová krize. 

Dnešní pandemie snad tím, že media nám nahání strach a vlády nás nechávají doma ačkoli samy neví, co dělají a proč to dělají, tak možná se něco ve světě změní. Třeba lidé pochopí, že to je znamení shůry - ne od kostela - znamení vesmíru, abychom se zklidnili na této překrásné planetě a přestali jí ničit plíce, protože trpí stejně, jako ti na intenzivní stanici. Já osobně v to doufám, ale zatím mě nic nepřesvědčuje o tom, že i průmysl by byl schopen se na tím zamyslet. Mám obavy, že budou chtít vše dohnat, co nyní ztratili  A je dosti možné, že ti bohatí z této krize nakonec vyjdou ještě bohatší. 

Jenom taková perlička - když přivandroval děda dnešního amerického prezidenta do Ameriky, byl již nakažen virem španělské chřipky a záhy po příjezdu do Ameriky zemřel, Jeho manželka obdržela dosti vysokou pojistnou částku, za kterou nakoupila pozemky - snad v dnešním New Yorku  - a tak byl položen kámen k dnešnímu královskému bohatství pana prezidenta Trumpa. (Nevím, zda je to pravda, ale že jeho děd na španělskou chřipku zemřel, je doloženo.)

Kdyby mel  tehdy děda dnešního prezidenta imunitní systém silný, třeba by se vyvíjely dějiny spojených států jinak, třeba by dnešní prezident neměl takové bohatství. 

Posilujte svou imunitu, jezte do polosyta a pijte do polopita a budete žít dlouhá léta. Alespoň tak se to říká a já jsem přesvědčen, že je na tom hodně pravdy. I výzkumy ukázaly, že když zvířatům dávali méně jíst, ale za to krmivo, které bylo zdravé, tak žila déle než jejich vrstevníci, kteří dostávali více než potřebovali. 

Snažte se naladit se na vesmírnou vibraci, snažte se často alespoň jemně  usmívat, je to opravdu důležité pro posilování imunity a snažte se být vděčný a upřímně od srdce děkovat. Důležité pro imunitu je srdce. Ne proto, že by vyrábělo imunitní buňky, ale proto, že dovede celý náš vnitřní systém dovést do harmonie a to je pro imunitní systém to nejdůležitější. Naše tělní tekutiny musí být v harmonii, nesmí se nikde nic blokovat a pak je boj proti viru hračkou. Vaše tělo je zázrak a nebojte se mu předat odpovědnost, děkujte mu stále, děkujte všem těm 50 bilionům buněk, které z vás dělají to, co jste a co vidíte v zrcadle. Všechny buňky jsou živé organizmy a tak to mějte stále na paměti a děkujte jim každý den za jejich super práci, kterou vykonávaní neúnavně proto, abyste vy mohli žít a užívat si krás života, obdivovat krásy matičky země a poznat lásku, poznat pohlazení milované osoby atd. atd. Vaše buňky dělají pro vás co mohou a budou to dělat do doby, než je naštvete. 

Hodně zdraví

Tom 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář