Jdi na obsah Jdi na menu

Miliardy i pro nás?

7. 4. 2020

18 miliard nebo méně? Bill Gates chce dát miliardy dolarů na hledání očkovací látky, kterou by se mohl naočkovat celý svět. O to se nyní snaží i EU a vyčlenilo skoro 4 miliardy eur. Japonsko nyní nabízí již lék, který pomáhal v Číně, ale ještě není prozkoušený, ale v době "války" se mohou dělat různé věci. Proč toto ale vůbec píši? Zaprvé proto, abych se uklidnil, když čtu zprávy ze světa, jak nikdo neví, co má dělat a předhání se v zákazech a příkazech a přitom nedomyslí, jestli je to vůbec logické, jako např. to, že když jedu v autě sám, nemusím mít roušku, ale když si přisedne manželka, s kterou normálně žiji v jedné domácnosti bez roušky, tak už musíme mít v autě oba roušku, tedy i já kvůli manželce. (:-)))  No to jsem trochu odbočil, hlavně bych rád, kdyby mi někdo mohl vysvětlit, proč ty strašný miliardy, když i Bill Gates prohlašuje, že se mu to nikdy nevrátí. Proč a kam jdou ty prachy? V Italii bere virolog v laboratoři asi 1800 eur. Vakcínu chtějí mít někteří prý již za tři měsíce, druzí do půl roku, třetí asi za rok a ti pomalí říkají, že bude do 18 měsíců. Ok, zařídím-li světovou laboratoř, kam naverbuji 100 nejlepších virologů a vědců, kteří se zabývají roky hledáním různých léků a dám jim měsíčně 200 000 Dolarů plus ubytování a stravu na dobu tedy řekněme těch 18 měsíců, když by to nešlo rychleji. Za 18 měsíců by si tedy takový virolog přišel na 3 600 000 Dolarů což je 36 x více, než si vydělá virolog v Itálii za svou celoživotní práci a proto si myslím, že by byl zájem obrovský a svět by asi rychle našel 100 odborníků. Kdyby tedy byli tito vědci pospolu, aby zachránili svět a nebyli si konkurencí, pak by dobře stačila jedna miliarda dolarů a měli bychom lék. Kdybychom ho neměli, tak asi nebude stačit ani 10 miliard, protože když ti nejlepší v těsné spolupráci za 18 měsíců na nic nepřijdou, tak kdo pak na to má přijít? Možná by to nakonec bylo zdarma jako se objevil penicilín. 

Je strašně smutné, když přijdete o osobu, kterou jste milovali a nyní je to již 65 000 rodin, které truchlí po celém světě. Ale nezdá se, že zde není něco v pořádku? Na rakovinu, která je už hodně známá, nemáme lék pro všechny a stále umírají na rakovinu tisíce a tisíce lidí, mladých i starých. Máme sice již mnohé přípravky proti rakovině, ale jak říkají odborníci, ne každý pacient reaguje stejně. Takže po tolika letech zkoumání musíme stále počítat s velkou úmrtností. Není to ale jenom rakovina, na kterou lidé umírají, máme i jiné nemoci, streptokoky, bakterie, viry - máme toho hodně, co nám jde po životě a nehledě na to, že za tu dobu, co zemřelo 70 000 lidí na Covid 19 za tu stejnou dobu zemřelo 7 500 000 lidí na hlad, jestli to není nějaká novinářská kachna. Bylo by to 100 x více mrtvých na hlad než na Koronavirus. Ale to již i loni zemřelo 30 milionů na hlad, předloni a asi i příští rok zemře dalších 30 milionů na hlad. Zdá se to být opravdu nesmyslné číslo a bylo by dobře, kdyby to opravdu ověřili novináři, zda to tak je. Pak bychom se nemohli divit, že nám Vesmír poslal tuto pandemii. Jestliže jsme byli slepí a bylo nám fuk, že někde na naší planetě umírá ročně 30 milionů lidí na hlad a my hledáme léky pro nás civilizované, pak je možné, že Vesmír to chce nějak vyvážit, aby na Zemi byla zase rovnováha. Nevím, každopádně se mi zdá, že ty miliardy dolarů, které nyní mají najít lék na koronavirus budou zbytečné, jestliže se nesemkneme všichni na planetě a nebudeme chtít žít v míru. To by ale znamenalo, že nenechám své sousedy umírat hlady a třeba na nich dělat pokusy, jak se "nešikovně" prořekl jeden vědec v televizním rozhovoru.

Každopádně bychom měli tuto pandemii, před kterou již v roce 2005 varoval a měl z ní strach prezident Bush, brát vážně. Měli jsme tolik možností se na takovou pandemii připravit. Ne jenom připravit, my jsme měli dokonce možnost jí zamezit, kdybychom naslouchali Vesmíru, který nám již od poslední pandemie před sto lety dával tolik signálů. Dnes jsme nemuseli brečet nad tím, že bude hůř než v roce 2009, když byla ekonomická krize. Ano, bude hůř a hůř, jestli se konečně neprobudíme a nepřestaneme se vysmívat mladým, kteří nám starým ukazují, že děláme něco blbě. 

Najednou o překot kupujeme v Číně ústenky, respirátory a vše možné, aniž bychom věděli, zda to něco užitečného přinese. Nyní vědci řekli, že vir na roušce zůstává až 7 dnů. Ještě ale nezkoumali, jak dlouho zůstává na odkryté části obličeje. Možná ne tak dlouho. Nejsem proti nějaké roušce, když jdu mezi lidi, ale proč by mi nestačil bavlněný šátek jako měli honci krav, když bylo moc prachu a ten si mohu vyprat hned jak přijdu domů a druhý den ho mám bez virů. Ať mi řekne nějaký vědec, jaký je rozdíl mezi šátkem přes nos a pusu a nějakou levnou ústenkou z Číny, která stojí dnes hodně peněz. Kolik milionů dalo ministerstvo za roušky. Je zcela jasné, že zdravotnický personál a osoby, které přicházejí do styku s nakaženými dennodenně by měly mít opravdu dobré respirátory, aby nakonec nezemřely na otravu vlastními zplodinami, když pracují někdy i 12 hodin. Ale proč má mít malé dítě v autě s tatínkem roušku???  

Jestliže se vir tedy dle vědců udrží infekční až 7 dnů a na oblečení asi 3 dny, pak si myslíte, že vir si vybírá pouze za cíl nějakou roušku? Ne, ten je všude a je tedy na nás, abychom s tím počítali a abychom se řekněme chovali tak, jako kdyby hrozila žloutenka. Také byla karanténa, také se musela dodržovat hygiena. 

Někteří již říkají, že to může skončit jedině očkováním. Oni snad chtějí říct, že by nás všechny povinně naočkovali proti koronaviru, jak se snaží očkovat proti chřipce, ale jak sami vědci přiznávají, nikdo neví, jak to očkování vlastně dopadne, protože vir chřipky se mění každý rok. Třeba je Koronavir ale taky tak chytrý jako vir chřipky a co pak? Nechci ani pomyslet na to, kolik lidí by na to očkování zemřelo. Naše tělo, jeli zdravé a je-li jeho imunitní systém silný a zdravý, se dovede bránit i bez očkování, Naopak, jsou jedinci, kterým očkování stav imunitního systému očkováním oslabí. To nám potvrdí každý imunolog, každý virolog, mluví-li pravdu. Někdy může vyvolat očkování tak silnou alergickou reakci, že se jí člověk už nikdy nezbaví. V horším případě na ni může i zemřít.

Najít lék, to ano, ale pak ho každému vnutit, i když je zdravý, to si myslím by nebylo správné.  

Tak dámy a pánové v politice, zamyslete se, zda jste správní hospodáři a zda nyní ve stavu stanného práva rozhodujete správně,. jestli zbytečně nevyhazujete peníze, neděláte ukvapené závěry a nepřikazujete lidem něco, co byste sami nechtěli dodržovat. 

Když jsem viděl tu fotografii, co zveřejnil snaživý mluvčí pana prezidenta a slyšel co pak řekla paní ministrně spravedlnosti, tak jsem se úplně lekl, protože se mi zdálo, že hájí něco, za co ostatní jsou pokutováni, ale pak jsem to zkusil v autě a šoupal jsem si sýr a salám pod roušku až jsem ji nakonec skoro snědl, kdyby nebyla na gumičce za ušima. Manželka, když mě pak viděla, tak se divila, že mám roušku tak sežvýkanou.  Paní Benešová, máte pravdu, je to sice neuvěřitelné, že by všichni takto blbě jedli a nenajedli by se pak raději v klidu doma, ale prakticky je to možné, když máte velké uši, které roušku udrží na gumičce. Měl jsem již strach, že nejvyšší představitel spravedlnosti ve státě, by mluvil nesmysl, jenom proto, aby nemusel přiznat, že jednal proti zákonům, které sám nařídil. Když jsem tedy sundal roušku, tak jsem si opravdu oddechl, že přežvykování s rouškou je možné. 

Dnes skončím svou terapii psaním, kterou potřebuji, když čtu některé výmysly politiků a někdy bohužel i vědců, kteří když jsou otázáni novináři tak místo aby třeba řekly sorry, o tom nic nevím, tak ze sebe vydávají moudrosti, že to až bolí. Ale jak i pan prezident říká, jenom hlupák nemění názor, tak oni ho také často raději změní, aby nebyli za hlupáky. No a my pak máme pořádný chaos a pravá neví, co dělá levá a obráceně. 

Lidé přemýšlejte o tom, co nám říkají nyní politici, co nám přikazují a co touto pandemií třeba myslel vesmír, protože ten bychom neměli zapomínat a měli bychom mu opravdu naslouchat, protože je mnohem silnější než našich 7 miliard těl na této planetě. 

Možná, jestli to přežijeme, vyjdeme z karantény moudřejší a lidštější a nedovolíme těm mocným, aby nás tak lehce manipulovali. Jak víme, strach je síla veliká. Když v Toskáně zemřeli dva lidé na meningite, byly toho plné noviny a byl vyroben takový strach mezi mladými, že i moje děti (již dospělé) se běžely nechat očkovat, protože už se jim zdálo, že mohou zítra také umřít jestliže se nenechají očkovat. Byla to veliká věc a když po dvou týdnech byla naočkována skoro celá Toskána, vše utichlo. Dnes se všichni už těšíme, až bude konečně očkování proti Koronaviru a je nám upřímně jedno, kolik miliard to bude stát a kam ty prachy jdou, jenom abych já přežil. Že pojedu autem a někdo do mě vrazí a zemřu, to není takové, jako strach z Koronaviru, který je neviditelný a může číhat na všem. Už abych byl proočkován, jinak se z toho zblázním. Tak takhle se pak chováme v době paniky a strachu, přestaneme uvažovat a chováme se podobně jako hypochondři, kteří si každou nemoci dovedou přivolat. 

Buďte opatrní, dodržujte hygienu a hlavně dělejte něco pro váš imunitní systém. Pohyb, méně jídla a na internetu najdete i potraviny, které podporují imunitní systém a pak je důležité správné dýchání a nezapomínat na lymfu, která musí kolovat tělem a která nemá pumpu, jako má krevní oběh. Proto je nutný pohyb. Nyní, když jste doma a nemůžete třeba ven, cvičte. Nepřepínejte to ale, pusťte si nějakou meditační muziku, je jí plno na youtube, a pěkně pomalu cvičte a dýchejte zvolna, uvědomujte si svůj nádech a výdech. Až budu mít hotové stránky, pak zveřejním i nějaká videa. Ale jsem celkem líný člověk, tak to bude ještě nějakou chvíli trvat s těmi videi. 

Přeji všem, aby při promořování virem, které nyní asi vláda plánuje, jste měli tak silný imunitní systém, že toto promořování ustojíte ve zdraví a že zase budete moct normálně žít. Ve Švédsku tuto metodu praktikují od počátku, zatím to tam nevypadá špatně, ale uvidíme, jak to nakonec vše na této planetě dopadne. Držme si palce a nenechme se úplně vystrašit a nejezte sýr pod rouškou, je to fakt kravina, dejte si doma něco bez roušky. 

Tom 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář